NL

Nieuws

Nieuwsbrief augustus 2017

Het is bijna zover!
Nog maar een paar weken en dan gaat alweer de elfde editie van Groot verzet tegen kanker van start. Wij hebben er veel zin in en zijn nog druk bezig met de laatste puntjes op de 'i' te zetten. We hebben daarom nog een paar huishoudelijke mededelingen voor in Montbrun en op de Mont Ventoux. We wensen deelnemers, supporters en vrijwilligers een voorspoedige reis naar Zuid-Frankrijk. Tot ziens op de Ventoux!

Bestuur Stichting Mont Ventoux


Sponsorbedrag al binnen?

We verwachten van alle deelnemers dat ze minimaal 400 euro sponsorgeld inzamelen. We weten uit ervaring dat vrijwel iedereen dit minimumbedrag haalt, en vaak nog veel meer! Heb je het sponsorgeld onverhoopt nog niet helemaal bij elkaar weten te krijgen? Op onze website staan tips om geld in te zamelen.

Materiaal op orde?
Zorg ervoor dat de fiets piekfijn in orde is voordat je vertrekt naar Frankrijk. Remmen, banden, versnelling, enzovoort moeten allemaal in goed conditie zijn. Laat dit in Nederland controleren door een vakman. Wie onverhoopt met pech te maken krijgt, kan in Frankrijk vertrouwen op vakkundige mechaniciens. Erwin Trompetter en Berry Zuidersma ondersteunen in samenwerking met Grada bikes alle deelnemers met materiaalproblemen.

Kledingadvies
Het was vorig jaar warm op de Ventoux, maar dat is geen garantie dat het deze editie ook zo zal zijn. Het kan namelijk flink spoken op de top van de Ventoux. Neem daarom ook warme sportkleding mee naar Frankrijk, zodat je de dag van de beklimming je kleding kunt afstemmen op de weersomstandigheden. De organisatie brengt indien gewenst een tas of rugzak met kleding of andere zaken van deelnemers naar de top.

Polsbandjes
Iedereen die de accommodatie via de stichting heeft geregeld en ook bij ons eet wordt verzocht een polsbandje te halen bij de informatiebalie in Montbrun. Zonder deze bandjes heb je geen toegang tot ontbijt en diner.

Chalet Reynard 2.0
Net als vorig jaar is op een grote parkeerplaats een tussenstation ingericht een paar honderd meter verder dan Chalet Reynard. Daar moeten supporters hun auto parkeren en hebben wij ook onze grote verzorgingspost ingericht. Uiteraard zorgen wij daar voor toiletten, koffie/thee, frisdrank, hapjes enzovoort, plus een dj die ervoor zorgt dat deelnemers de laatste kilometers vol energie ingaan. Dit nieuwe station 'Chalet Reynard 2.0' zal aangegeven worden met borden van de stichting voor zowel de beklimmers als de afdalers. Dus ook voor alle wandelaars, hardlopers en fietsers: Chalet Reynard passeren en een klein stukje verder naar boven!

Boven op de berg
Wij willen graag de top van de berg schoon houden. De aankomst op de top van de Mont Ventoux wordt op verschillende manieren beleefd. Soms ook met champagne en confetti. Allemaal begrijpelijk, maar wij vinden het heel fijn als iedereen er rekening mee houdt dat de berg schoon moet blijven en schoon wordt achtergelaten. Confetti is dan heel lastig. We rekenen erop dat iedereen hier zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en dat eenieder zijn eigen afval opruimt.