NL

Nieuws van de deelnemers

Ventoux Concert mooi podium voor jong zangtalent

Het concert is de vierde grote actie van de vereniging om zo uiterlijk 20 augustus – de dag dat de fietstocht start – minimaal 20.000 euro bijeen te hebben gebracht voor het goede doel. Vijftien fietsers en acht begeleiders maken de tocht van bijna 1.500 kilometer in het kader van het 10-jarig bestaan van de Stichting Mont Ventoux.

In de kerk klinkt deze avond lichte popmuziek van jonge mensen, die met veel passie en gevoel een zo groot mogelijk publiek willen bereiken en verblijden. Aan de avond wordt meegewerkt door de vijf meiden van Pearl Voices uit Ruinen, singer-songwriter Wessel Klooster uit Meppel, de meidengroep Big Mix en het duo Sanne ten Hove en Carlijn Bunink uit Kampen. Deze twee meiden en het viertal Big Mix genieten zangles van Barbara Lok uit Sint Jansklooster, die voor een deel de begeleiding op piano op zich neemt.

Pearl Voices bestaat uit vijf Ruiner meiden, die al heel wat jaren samen zingen onder leiding van Marthy Buijs en met pianobegeleiding van Irene de Weerd. Nienke Hakkert, Dyonne Vos, Céline Vos, Marlien van der Schee en Sandra Gelderman zingen onder meer nummers van Adèle, Sinéad O’Conner en uit de musical Sister Act.

Wessel Klooster maakte onder meer naam door zijn optreden in 2015 tijdens Eurosonic in Groningen. Wessel trad onder meer al op in het voorprogramma van de Intergalactic Lovers en van Bløf. Hij schrijft zelf nummers, maar doet ook covers.Sanne en Carlijn brengen samen lekker in het gehoor liggende nummers, onder andere Destiny’s Child. Big Mix won meerdere prijzen tijdens de Sunday Sessions en bestaat uit Yaniek Willems uit Rouveen, Marissa Dijkstra uit Genemuiden, Ruth Kirpestein uit Vollenhove en Josca Nefkens uit Meppel. De vier zingen onder meer Ed Sheeran, Ladies of Soul en Little Mix. De meiden komen ook solo in actie, terwijl hier en daar nog wat kruisbestuivingen plaatsvinden met aanwezige artiesten. Het concert wordt met een verrassende en grootse finale besloten.

Voorafgaand aan het concert krijgen alle bezoekers een exemplaar van de interactieve en kleurrijke presentatiegids van vereniging Monstertocht Meppel Mont Ventoux.

De Grote Kerk biedt plaats aan vijfhonderd bezoekers en als het aan de organisatie ligt, worden alle stoelen bezet. Het concert begint om 20.00 uur en toegangskaarten zijn te bestellen via ventouxconcert@gmail.com. Prijs per kaartje bedraagt slechts 10 euro. Voorverkoopadressen zijn te vinden op www.mmvt.nl.