NL

Nieuws van de deelnemers

Monstertocht Meppel haalt 6000 euro op met spinningmarathon

Meppel - Meer dan tweehonderd fietsers zorgden tijdens de 24 uur spinningmarathon bij sportcentrum Go For It Welness voor een fraaie opbrengst van naar schatting 6.000 euro voor de vereniging Monstertocht Meppel – Mont Ventoux.

Er waren vele bijzondere momenten, maar het laatste uur was van een hoog kippenvelgehalte. Opzwepende muziek van DJ Revero, fanatieke mensen als Richard Verf en Marijke Cordemeijer aan het front en dansende mensen in de sportschool. Bijzondere prestaties werden geleverd, waarbij Dick Bakker met liefst 16 uur spinnen het langst op zijn zadel bleef zitten. Even na middernacht werkte hij nog stoïcijns een bord pasta naar binnen, twaalf uur later kon hij ogenschijnlijk fit zijn fietsbenen definitief stil houden.

De prestatie van Gea Dekker mocht er zeker ook zijn, want zij fietste in verschillende blokken liefst twaalf uur bij elkaar. Gea bleef lachen, ook al had ze ’s nachts wel even een dipje. Een goede massage en een paar uur slaap in één van de sportzalen deed wonderen, al versliep ze zich tien minuten. ‘Als dit een voorbode is voor de finish op de Mont Ventoux, wordt dat een nog groter feest.’

De spinningmarathon werd weggeschoten door voorzitter Henk ten Hulscher van de stichting Mont Ventoux, op een plek waar het tien jaar geleden allemaal begon met de stichting. De voorzitter maakte daarbij melding van een bijzonder feit. ‘Onze stichting staat op de dertiende plaats waar het gaat om landelijk fondswervende evenementen voor goede doelen’, aldus Ten Hulscher. Hij was trots op de activiteiten die de mensen van de Monstertocht allemaal voor het goede doel ontplooien. Het doel is de kankerbestrijding, waaronder KWF en regionaal gelieerde goede doelen. Zondagmorgen fietste de voorzitter ook nog een uurtje mee.

Bron: Meppeler Courant / Tekst: Peter Nefkens