NL

Activiteitenverslag

Editie 2017


Aanloop van editie 2017


Dit jaar is de 11e editie van het evenement

De vijfhonderd deelnemers organiseerden in 2017 overal in het land fantastische acties en evenementen. We zagen in 2017 een blijvend groeiende invloed van teams. Meedoen aan het evenement binnen teams, samen een bijdrage leveren een iets waarvoor je staat, blijkt een succesformule. Deze enorme gezamenlijke inzet en passie maakt dat het bestuur trots is de elfde editie te hebben mogen organiseren!

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Mac3Park heeft aan het begin van de elfde editie het stokje overgedragen aan Belisol kozijnen en deuren. Belisol bracht niet alleen een mooi sponsorbedrag in, maar organiseerde zelf een aantal activiteiten en reed met een team van Nederland naar de Ventoux om extra geld in te zamelen.

Georganiseerde Activiteiten

Kick-Off
De jaarlijkse Kick-Off vond plaats op 4 maart 2017 in De Meenthe te Steenwijk. Voorzitter Henk ten Hulscher stond kort stil bij het overlijden van René Gaastra, de persoon waar Groot verzet tegen kanker elf jaar geleden om is begonnen. De kick-off was ook de start van een mooie ontwikkeling. Een team van landgenoten die in Frankrijk wonen heeft besloten Franse deelnemers te werven voor ons evenement. Speciaal hiervoor werd op 14 maart 2017 een kick-off georganiseerd in Zuid-Frankrijk.

Clinics
Dit jaar zijn er twee clinics georganiseerd. De eerste vond plaats op 13 mei in Maarsbergen, de tweede werd gehouden op 17 juni in Nijverdal. Ervaren beklimmers van de Mont Ventoux geven begeleiding tijdens deze clinics. Deze begeleiders werden op 13 mei bijgestaan door ex-profwielrenner Bart Voskamp. Tijdens de clinics wordt onder meer uitleg gegeven over trainingsvormen, techniek, materiaalonderhoud, voeding en kleding. Ook is er altijd ruimte om vragen te stellen. Tevens is het een mooie gelegenheid om andere deelnemers te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.

Het evenement in Frankrijk

Op 31 augustus gingen de wandelaars en de hardlopers naar boven. Op 1 september was het de beurt aan de fietsers en handbikers. De Ventoux liet zich op deze dagen van twee totaal verschillende kanten zien. Op donderdag bleek het op de top zo koud, nat en mistig dat de organisatie moest besluiten de top af te sluiten voor de wandelaars en hardlopers. Hun beklimming eindigde die dag iets boven Chalet Reynard.

Door de bereidwilligheid en inzet van vrijwilligers, motards en het medische team kregen zij de volgende dag de gelegenheid om alsnog de laatste zes kilometer naar de top af te leggen. Een gebaar van de organisatie dat enorm werd gewaardeerd door de deelnemers. Vrijdag was ook nog eens een zonnige dag, die voor herkansende wandelaars en hardlopers en de fietsers vlekkeloos is verlopen. Iedereen heeft de top gehaald.

Afsluiting editie 2017

Afterparty
Op 18 november 2017 vond de Afterparty plaats in de Meenthe te Steenwijk, met daarbij de uitreiking van de cheques aan de goede doelen en de bekendmaking van het totaalbedrag. Het Franse team hield op 6 december 2017 een eigen Afterparty in Zuid-Frankrijk. Dit jaar hebben we het fantastische bedrag van € 603.030,- opgehaald. De gemiddelde opbrengst per deelnemer bleek in 2017 maar liefst 1200 euro, een record!

Bestuurswisseling
Op de Afterparty werd teven een bestuurswisseling aangekondigd. Vijf bestuursleden namen afscheid, maar omdat hun vertrek lang van tevoren gepland was, stonden vier nieuwe bestuursleden ingewerkt klaar om hun taken over te nemen. Het bestuur is daardoor direct weer op volle sterkte en klaar voor de toekomst.


Activiteiten eerdere edities downloaden