NL

Actie opzetten

Heb jij een goed idee en wil je hiermee geld ophalen voor de Stichting Mont Ventoux? Dat vinden wij natuurlijk helemaal top! Heb je vragen over bijvoorbeeld promotie rondom je actie? Neem dan contact op met Robert Hertogs. Samen met de commissie communicatie kunnen wij dan kijken hoe we je kunnen ondersteunen.

Tel. 0623395462

We stellen het zeer op prijs als je jouw actie met ons deelt. We hebben nu tien tips, maar dat moeten er natuurlijk veel meer worden!

Tien tips om sponsorgeld te vergaren

  1. Verzamel lege flessenbonnen. Vraag de eigenaar van een supermarkt of je naast de flessen inname een bus mag plaatsen waarin klanten hun statiegeldbonnen doneren. Hang bij de bus goede informatie over het doel en waarom jij meedoet.
  2. Organiseer maandelijks met vriendinnen of vrienden een etentje waar de gastvrouw/-heer de ingrediënten doneert en kookt en de tafelgenoten voor de 'daghap' een donatie doen.
  3. Organiseer een (verjaardags)feest en doneer het geld van de bezoekers.
  4. Vraag ondernemers (kapper, sportschool, garagehouder, tandarts, huisarts) en je werkgever om een collectebus met promotiemateriaal te plaatsen.
  5. Maak een wensvijver op scholen en bij mensen thuis: dat is een teil met water waarin mensen muntgeld kunnen werpen, vergezeld van een persoonlijke wens in gedachten.
  6. Vraag vrienden en kennissen om de zolder en de kasten eens op te ruimen en ga dan naar een rommelmarkt en doneer de dagopbrengst.
  7. Organiseer een spinningmarathon of een andere sportieve activiteit. Dat kan in samenwerking met (spor)tscholen en of sportverenigingen. Je kunt het ook kleinschalig aanpakken in je straat.
  8. Organiseer een veiling en vraag galeries en particulieren om kunstwerken, schilderijen, antiek etc. te doneren
  9. Schrijf je contacten uit je emailadresboek en je social media aan met het verzoek om te doneren en plaats de link naar je persoonlijke pagina
  10. Stuur een persoonlijke kaart naar je vrienden en familieleden aan aandacht te vragen voor Stichting Groot Verzet tegen Kanker en verzoek om te doneren