NL

Nieuws

Nieuwsbrief Maart 2019

Dit jaar maken wij ons op voor alweer de 13e editie van Stichting Mont Ventoux. Op 5 en 6 september zullen wij met een grote groep deelnemers en vrijwilligers de uitdaging aangaan. We hebben allemaal hetzelfde doel en gezamenlijk gaan we ervoor zorgen dat de deelnemers dit doel ook gaan halen.

Inspelen op onze deelnemersbehoeften

Door de jaren heen hebben we de behoeften van deelnemers zien veranderen. Van individuele deelnemers uit de omgeving Meppel en Steenwijk naar teamdeelnemers van onze Goede Doelen en bedrijventeams uit het hele land. Dit vergt aanpassingen van ons als Stichting. Is voor een individuele deelnemers uit een kleine regio een reis met verblijf goed te organiseren. Dit wordt een ander verhaal als de deelnemers uit het hele land komen en ieder team zijn eigen wensen heeft. Veel teams geven aan naast de beleving van het evenement met onze Stichting ook samen een gezamenlijke beleving te willen hebben. Elkaar beter leren kennen, gezamenlijke emoties delen …. Deze teams kiezen er vaak voor om ook samen een onderkomen te zoeken. Ook waren wij lange tijd ongewis of de locatie in Montbrun dit jaar tot onze beschikking kan staan. Inmiddels is bekend dat we daar dit jaar weer welkom zijn en hebben we als Stichting besloten onze centrale plek weer in Montbrun in te richten.

Centrale plaats Frankrijk op 3, 4, 5 en 6 september

De centrale plaats van Stichting Mont Ventoux in Frankrijk is, dit jaar voor het laatste Hameau des Sourses in Montbrun les Bains. Hier is onze infobalie en de activiteiten die er georganiseerd gaan worden, zullen met name hier plaatsvinden. In voorgaande edities was dit ook de centrale plaats.

Verblijf deelnemers en vrijwilligers

Hameau des Sources is centraal gelegen met op loopafstand een supermarkt en diverse restaurants, De afstand tot de startplaats in Sault is 12 km.
Deelnemers die op Hameau des Sources willen verblijven kunnen dat dit jaar rechtstreeks boeken in het Engels/Frans via virginie@hameau-des-sources.fr of in het Nederlands via mariakoolen@orange.fr. De kosten voor de diverse type appartementen staan vermeld op de website www.hameau-des-sources.fr
De appartementen zijn ook te boeken als half-pension.
Wilt u graag een appartement delen, maar heeft u geen reisgenoten? Meld u dan aan via info@grootverzettegenkanker.nl. Wanneer wij een groep van 4 hebben, brengen we u met elkaar in contact om samen een appartement te kunnen delen.

Vervoer naar Frankrijk

Ook dit jaar kunt u weer met de bus naar Frankrijk. Via de opstapplaatsen Meppel, Arnhem en Eindhoven reis je naar Frankrijk waar je dinsdagmiddag aankomt. Zaterdagochtend vroeg vertrek je weer naar Nederland. De kosten voor de busreis bedragen € 110,--. Fiets ook meenemen, dat kan en kost € 50,--
Ben je al ingeschreven als (team)deelnemer of team-supporter maar wil je aanvullend nog een busreis boeken? Geen probleem, neem contact op met pennigmeester@grootverzettegenkanker.nl om dit te regelen.

Vrijwilligers op 5 en 6 september

Ook voor het slagen van de editie 2019 zijn wij afhankelijk van vrijwilligers die willen helpen op de berg op 5 of 6 september. Zonder deze vrijwilligers kunnen wij geen beklimming organiseren. Vrijwilligerstaken die op deze dagen onmisbaar zijn: verkeersregelaars bij Chalet 2.0 en de top, het uitdelen van water en wat te eten op de verzorgingsposten vergezeld van een bemoedigend woord, het in banen leiden van de toeschouwers op de top zodat we niemand tot last zijn. Ook deelnemers vragen wij om de dag dat zij de berg niet beklimmen ons te willen helpen. Geef je voor de andere dag op als vrijwilliger, vermeld in het opmerkingenveld welke dag je beschikbaar bent of stuur een mail naar vrijwilliger@grootverzettegenkanker.nl met je gegevens en voorkeusdag.

Promotiefilm 2019

Dit jaar hebben wij de beschikking over een promotiefilm met de muziek van de Drentse band Mooi Wark. De film is gemaakt door Sander van Hooren en wij zijn Sander en Mooi Wark heel erg dankbaar. Het resultaat is echt geweldig! Het is een mooie promofilm geworden die gebruikt kan en mag worden om te laten zien wie wij zijn en wat wij doen. Heb je hem nog niet gezien? Klik dan op deze link: https://www.youtube.com/watch?v=pUSwcv1nzbM
Kick-off en clinic
Wij zien de behoefte aan een centrale kick-off om informatie te verzamelen afnemen. Via andere kanalen is al veel informatie beschikbaar. Daarom gaan we dit jaar de informatie en clinic combineren. De datum hiervoor hopen we snel bekend te maken. Heb je op dit moment al vragen? Dan kun je contact opnemen via de mail: info@grootverzettegenkanker.nl

Rabobank Clubkas Campagne

Vanaf 15 maart tot en met 1 april kunnen leden van de Rabobank Meppel-Steenwijkerland hun stem voor de Rabo clubkas weer uitbrengen op onze stichting. Deze stemmen zullen uiteindelijk geld opleveren voor de Stichting. Met dit geld willen we in het najaar voor (oud)deelnemers, (oud)vrijwilligers en iedereen die betrokken is bij de Stichting een evenement in Nederland organiseren, het Mont-Ventoux-tje. Stemmen kan vanaf 15 maart via de website van Rabobank MSS. Jij stemt toch ook op ons?

Bestuur en commissies

De afgelopen twee jaren is een roerige periode voor het bestuur en de commissies geweest. Veel zeer betrokken vrijwilligers/bestuursleden zijn er na vele jaren inzet mee opgehouden. Nieuwe vrijwilligers en bestuursleden hebben de plaatsen al deels gevuld. Helaas merk je bij veel veranderingen dat het vrijwilligerswerk is en je met beperkte tijd en inzet veel moet regelen. Hierdoor is er op sommige vlakken wat achterstand en heeft met name de communicatie naar buiten toe geleden onder alle wijzigingen. De informatievoorziening heeft met name via de website plaatsgevonden, nieuwsbrieven en social media lagen wat ‘op hun gat’ Maar met vers aangetreden enthousiastelingen op communicatie gebied hopen we deze achterstand snel in te halen en jullie helemaal up-to-date te houden!

Van een van onze ambassadeurs heeft de Stichting een traject bij De Kleine Consultant aangeboden gekregen. De Kleine Consultant is momenteel aan het onderzoeken hoe de Stichting zich op organisatorisch en financieel gebied kan ontwikkelen om de veranderingen op het gebied van deelnemers, vrijwilligers en Goede Doelen het hoofd te bieden en klaar te zijn voor de toekomst. Een ontzettend inspirerend traject waar we op 20 maart de eindpresentatie en adviezen van krijgen.

Een Stichting in beweging waar de komende jaren dingen gaan veranderen maar die blijft staan voor:
verbondenheid in de strijd tegen kanker.

Met vriendelijke groet,

Tanja, Christel, Cor, Berry, Peter en Hidde