NL

Nieuws

Weer en sfeer optimaal tijdens clinic in Maarsbergen

Afgelopen zaterdag 13 mei vond de eerste clinic plaats in de aanloop naar de beklimming van de Mont Ventoux. Een grote groep wielrenners en een flinke groep wandelaars en hardlopers werkten een geslaagde clinic af. De wielrenners gingen onder leiding van oud-profrenner Bart Voskamp en Robert de Vries de Utrechtste Heuvelrug op voor een aantal rondjes, die hen over een paar leuke klimmetjes voerde. Bart Voskamp ga de wielrenners nuttige tips over voeding, klimtechnieken en training. Een kleine twee uur later keerden de wielrenners tevreden terug.

De hardlopers werkten hetzelfde rondje als de wielrenners af in rustig tempo. De hardloopclinic werd voornamelijk gebruikt om heel veel informatie over de beklimming van de Ventoux, de voorbereiding, trainingsmethoden, enzovoort van de begeleider te horen te krijgen. Gelukkig hadden de hardlopers daar bijna tien kilometer de tijd voor...

De wandelaars onder leiding van Nel Kuipers trokken hun eigen plan. Het werd een stevige wandeltocht in de omgeving van Maarsbergen. Nel toonde zich na afloop van de clinic erg tevreden. Het bleek een enthousiaste en gedisciplineerde groep wandelaars. Dat gaat dus helemaal goedkomen eind augustus op de Kale Berg.

Gastheer La Place Maarsbergen had ondertussen het buffet voor de lunch klaargezet. Een groot gedeelte van de deelnemers aan de clinic bleef hier nog even voor hangen. Lekker in het zonnetje op het terras nog even nagenietend van een succesvolle clinic.

Stichting Mont Ventoux organiseert nog een clinic. Noteer alvast in de agenda: zaterdag 17 juni op de Holterberg. Meer informatie hierover volgt in onze nieuwsbrief en op de website.