NL

Nieuws

Kick-off: terugzien met gevoel en blik vooruit met ambitie

De kick-off van Stichting Mont Ventoux bleek vrijdag 11 maart een bijzondere. Er werd uitgebreid teruggekeken naar de negen edities hiervoor, maar ook met ambitie vooruitgeblikt naar begin september dit jaar, wanneer de jubileumeditie plaatsvindt.

Ruim tweehonderd aanwezigen beleefden in De Meenthe te Steenwijk een ruime terugblik op de negen eerdere edities, met aandacht voor bijzondere deelnemers; de vrijwilligers en sponsors; emotionele, grappige en euforische momenten, samengebald in een korte video; een heuse modeshow van alle negen verschillende shirts waarin de deelnemers omhoog zijn gewandeld, hardgelopen of gefietst; en feitjes, veel feitjes rondom Groot verzet tegen kanker, een vermakelijk een-tweetje tussen presentator Ton van 't Hek en Peter Bennema, de 'spreekstalmeester' van Stichting Mont Ventoux.

De voorbeschouwing op editie tien was korter dan normaal, maar zeker niet minder krachtig. Voorzitter Henk Ten Hulscher verwoordde de ambitieuze doelstelling voor dit jaar: duizend deelnemers en in totaal een miljoen opbrengst voor het KWF en de 29 lokale goede doelen die stichting steunt. Met nu al 400 deelnemers en een opbrengst van ongeveer 120.000 euro is deze ambitie zeker reëel. Op naar de tiende editie van groot verzet tegen kanker!