NL

Nieuws van de deelnemers

Jacob Buiter gaat in zes dagen naar Mont Ventoux fietsen!

Hallo  allemaal,

Als deelnemer aan de prestigieuze Mont Ventoux rit op vrijdag 2 september 2016 wil ik mij graag eerst even aan u voorstellen. Mijn naam is Jacob Buiter, ben 51 jaar, en woonachtig in het Drentse Nieuw-Weerdinge. Naast mijn deelname aan de echte beklimming op 2 september heb ik het plan opgevat om vanuit Nieuw-Weerdinge op de fiets naar de top van de Mont Ventoux te fietsen. Deze beklimming doe ik via Malaucène.

Op 26 augustus start ik vanuit Nieuw-Weerdinge en na 6 dagen zal ik op 31 augustus in mijn overnachtingsplaats Montbrun-les-Bains arriveren. Tijdens de laatste etappe neem ik als opwarmer de beklimming over de Mont Ventoux vanuit Malaucène. De dag daarna sluit ik mij dan aan bij de grote groep beklimmers die de Mont Ventoux gaan bedwingen.

De rit over bijna 1300 kilometer ga ik als eenzame fietser volbrengen. Echter niet geheel eenzaam. Tijdens de rit naar de top van de Mont Ventoux zal ik worden bijgestaan door mijn echtgenote en mijn zoon. Zij zullen in een volgauto meerijden en zorg dragen voor de verzorging onderweg en de overnachtingen. Een bijzondere onderneming, temeer omdat mijn echtgenote drie jaar kreeg te maken met borstkanker. Zij is daar gelukkig door goede behandelmethoden van hersteld. Dit jaar is mijn schoonmoeder aan dezelfde ziekte overleden. Voor mij een reden te meer om nog meer sponsorgelden binnen te halen om een bijdrage te leveren aan het fantastische werk van het KWF en het goede werk van de Stichting Mont Ventoux. 

Tijdens de monsterrit zal ik continue proberen om mijn motto "Iedereen verdient een morgen" uit te dragen.

Jacob Buiter

Mijn actiepagina is via deze link te vinden