Informatie voor wandelaars

De beklimming vanuit Sault voor wandelaars vindt dit jaar plaats op donderdag 31 augustus.

Voorbereiding wandelaars

Tot 6 mei

Begin steeds rustig aan de wandelingen als warming-up.

Voor beginnende wandelaars:

  • 2 x per week 1 à 1,5 uur wandelen
  • 1 x per week circa 2 uur wandelen

Gedurende zes weken vanaf 6 mei:

  • 1x per week, langere rustige training, minimaal 2,5 uur
  • 1x per week, rustige training, drie kwartier tot een uur
  • 1x per week, wandeling in gemiddeld tempo, circa vijf kwartier

Gedurende 5 weken vanaf zaterdag 17 juni: 

  • 1x per week, langere rustige training, minimaal 2,5 uur
  • 1x per week, rustige training, een uur tot vijf kwartier
  • 1x per week, wandeling in gemiddeld tempo, drie kwartier tot een uur
  • 1x per twee weken, intervaltraining (dus met wisselende tempo’s), circa een uur

Gedurende 3 weken vanaf zaterdag 24 juli: 

  • 1x per week, langere rustige training, minimaal 2,5 uur
  • 1x per week, rustige training, een uur tot vijf kwartier
  • 2x per week, training met wisselende tempo’s, drie kwartier tot een uur

Laatste twee weken tot 31 augustus: 

  • Train op 50 procent van de trainingsomvang van de zwaarste week
  • Tot donderdag 1 september: eenmaal een wandeling van circa anderhalf uur

Wandeltips

  • Luister naar je lichaam
  • Als je langere tijd niet gesport hebt: neem geen risico’s
  • Wandelkleding: draag het liefst diverse laagjes, zodat je wat aan of uit kunt doen
  • Wandel op ingelopen schoenen
  • Houd er rekening mee, dat er grote temperatuurverschillen kunnen zijn tussen de start aan de voet van de Mont Ventoux en de top
  • Sowieso is gezonde voeding aan te raden (fruit, groente, koolhydraten)
  • Drink voldoende. Als je dorst krijgt, is het al te laat. Drink dus regelmatig
  • Zorg voor zonnebrandcrème en anti-muggenmiddel
  • Neem een petje en zonnebril mee
  • Loop tijdens de tocht aan de rechterzijde van de weg in verband met de afdalers
  • Eet en drink onderweg wat je gewend bent. Tijdens de tocht energiedrank of etenswaren nuttigen, die je anders nooit gebruikt, kan funest zijn